Interview med Frank Hejslet


En bedemand og musiker er ugens gæst, Frank Hejslet fra Sæby er på besøg i denne podcast.
Hvor kommer du oprindeligt fra?
– Jeg er født og døbt i Hjørring, og efter endnu en familieforøgelse flyttede familien til Lendum, for senere at flytte til Try Gamle Skole ved Østervrå. Vores far ville være selvstændig tømrer, og derfor købte de det gamle mejeri i Syvsten, som blev bygget om til tømrer- og snedkerforretning. Her fik vi en lillesøster, og der voksede vi op og gik på Volstrup Skole.
Hvad kan du huske fra dine første år?
– I fars familie var det normalt, at man skulle spille et musikinstrument, og vi drenge skulle lære at spille trompet. Det var ikke med vores vilje, og han måtte mange gange hente os bag et kirsebærtræ i haven.
Hvordan var din barndom?
– En god barndom, men den blev lidt turbulent da jeg kom i gymnasiet, idet min far gik konkurs, og vi måtte midlertidigt bo i et sommerhus, indtil min mor kunne hæve sin pension, som blev brugt på et hus i Sæby. Fra at rejse mange steder, kunne vi pludseligt ikke foretage os noget. Mine forældre gjorde alt for at få tingene til at fungere igen. Min far havde interesse for at starte en begravelsesforretning, og det startede han op i 1983.
Hvordan var det at være ung dengang?
– Som 17-årig kom jeg med i Bangsbostrand Byorkester, og senere Sæbygarden hvor jeg stod for ungdomsskolens undervisning i trompeter og cornetter, og kom med i et big-band i Aalborg, som blev kaldt “The Frankie Horns”. Dengang spillede jeg op til ni gange om ugen i forskellige sammenhænge. På en festival mødte jeg min senere hustru med hvem jeg fik to børn, datteren Linda og sønnen Dan.
Hvis du vil høre mere om Frank Hejslet, og om hvordan han kombinerer at være både musiker og danse på bordene i tyrolerbukser og være seriøs bedemand, ja så lyt med til denne spændende podcast en udsendelse med både humor og alvor.For tilrettelæggelse Gitte Hansen for FCMR

Afspil