Interview med Lotte Boel fra Sæby


Dagens gæst i denne podcast er 76-årige Lise Lotte Boel fra Sæby, nok mest kendt som Lotte fra Sæby. En frimodig, veltalende og meget snakkende kvinde, der er hudløs ærlig, livsnyder og musikelsker.
Lotte er født i Aalborg, kom på børnehjem i Haderslev et halvt år senere. Som 2 1/2-årig blev hun adopteret og flyttede til Sæby. Hendes mor og far blev skilt og hendes mor fik arbejde på Telefoncentralen og blev efter to år gift med en nabo, og to år senere blev familien udvidet med en lillebror.
Hendes barndom var hård men også god. Lottes mor fik som barn polio, og hun skulle meget tidligt sørge for sin lillebror. De havde i hendes tidlige barndom boet i et boligkompleks, men som 13-årig flyttede de i eget hus i Sæby. Hun måtte desværre ikke videreuddanne sig til lærer eller reklametegner, som var det store ønske.
Allerede som 18-årig fik Lotte en søn, og det bevirkede, at hun ikke kunne gennemføre en uddannelse på det tidspunkt, for Lotte skulle også passe sin mor og lave mad. Hendes far havde sejlet som fisker på Nordsøen, men gik i land og blev murer. Moderen døde som 56-årig, og faderen som 86-årig.
Hun gik i Sæby Kommuneskole hvor der var cirka 500 elever. Hun var glad for at gå i skole, men blev af og til holdt derhjemme, hvis hendes mor havde det dårligt. Lotte ville gerne have gået i mellemskolen, men det syntes hendes mor ikke var nødvendigt, hun var jo en pige.
Lotte fandt arbejde efter en læreplads hos Radiomontøren i Frederikshavn. Her møder hun sin store kærlighed, som hun desværre måtte tage afsked med i 2021.
Hvordan Lotte oplever at blive alene, og hvordan hun på trods stadig kan finde lyspunkter og livsglæde, ja det kan du høre hvis du lytter med i dette portræt. For produktion og tilrettelæggelse Gitte Hansen for FCMR

Afspil