Interview med Skolelærer Mogens Nielsen


Denne uges gæst er vendelbo, født og opvokset i Vittrup ved Børglum Kloster, men efter en uddannelse som lærer ved Hjørring Seminarium, blev han lærer på Strandby Skole nord for Frederikshavn. Hans navn er Mogens Nielsen, en hurtigtalende videne herre, fyldt med energi og med i adskillige bestyrelser, men han er ikke nogen handyman.
Hans mor var fra Vittrup og var ligesom sin mor syerske, så hun var derhjemme. Hans far kom fra Randerskanten. De lærte hinanden at kende efter krigen da han tog rundt som spillemand med sin harmonika. Hans mor var dygtig i skolen og som gymnast, og hun blev forelsket i hans far allerede som 16-årig, selvom han var 11 år ældre. De fik deres første barn i 1946.
Han var glad for at gå i skole, og har altid været glad for at lave lektier. Som 9-årig tjene han sine egne lommepenge. Han startede hos en købmand med blandt andet at fylde varer på hylderne, og det varede i seks år. Da han kom i realen, hjalp han en bager i Løkken, så han har reelt arbejdet siden han var 9 år, og gør det stadigvæk.
Hans mor praktiserede en god opdragelse, men engang imellem måtte hun hæve stemmen. Flid og ærlighed fik de at vide var vigtigt, og hun stod altid til rådighed for at hjælpe.
Mogens er i dag allermest ægtemand, far og bedstefar, men stadig aktiv på alle fronter ikke mindst i Strandbys foreningsliv.
Hvis du vil høre mere om Mogens Nielsen og hans voksen- og seniorliv skal du lytte med på denne podcast, hvor Mogens med nærmest underspillet humor 0g stor ærlighed fortæller om sit liv.
Udsendelsen er tilrettelagt af Gitte Hansen for FCMR

Afspil