Bjarne Albertsen interviewer Martin Lykke


I denne udsendelse kan du møde skagboen og musikeren Martin Lykke.
Martin Lykke er kendt som en levende musiklegende i Skagen, og siger man Martin Lykke, er der ikke mange i byen, der ikke kender ham. Han husker tilbage til sin første optræden, som skete til et skolebal i 1965 på Kapelborgskolen, og som senere blev basis for flere skolefester.
Efter færdig skolegang på Frederikshavn Handelsskole kom Martin Lykke indenfor transportbranchen som speditør, og fortsatte der i henved 30 år ved siden af en musikkarriere. Det første egentlige orkester hed “Autumn Rain”, og var i lang tid et af Skagens førende orkestre.
I slutningen af 70’erne dannede han Martin Lykke Band, som senere udgav flere albums, hvor de første blev “Ka’ du kom’ te” og senere “Natsjok”, hvor titlerne kraftigt refererer til vennen John Nørgårds samarbejde med Martin Lykke og Østjysk Musikforsyning.
I 1997 udsendte Martin Lykke den meget roste CD ”I det skrå tidlige lys”,
hvor teksterne var skrevet af Ole Wivel, Klaus Rifbjerg, Sten Kaalø, Lillbjørn Nilsen m.fl.
Hør denne historiske podcast produceret af Bjarne Albertsen for FCMR

Afspil