Interview med Henrik Carlsen


Denne gang har studievært Gitte Hansen en edb-nørd, radiomekaniker, spejder og et elskeligt menneske i studiet, alt sammen i samme person. Det er lykkedes hende at få Henrik Carlsen, der spejler et positivt livssyn, til at være gæst i godt og vel en times tid.
Mange kender ham fra tiden, hvor han tog rundt til banker og sparekasser for at reparere terminaler. Det var dengang, mange fik ajourført sin sparekassebog den sidste dag i måneden, og printerne ikke altid kunne klare presset. Rigtig mange kender også Henrik fra opstarten af byens lokalradio eller fra det frivillige foreningsliv, som mangeårig formand i FUF og engageret i folkeoplysningsudvalget.
Henrik fortæller, at han har en positiv tilgang til andre mennesker, selvom nogle måske kan opfatte ham som manipulerende. Men han har et positivt livssyn, forankret i hans kristne tro, som aktiv i Metodistkirken. Han har altid gerne villet gøre noget for andre.
Henrik er velkendt i Strandby og Frederikshavn, og stammer fra en familie, hvor faderen var præst indenfor Metodistkirken i Danmark. Henrik kom til Frederikshavn i 1974, hvor han startede på Frederikshavn Gymnasium. Selv mener han, at han er formet af sin fortid, opvækst og historie.
– Min oldefar på min fars side var stenhugger på Bornholm. Han blev gift med en fattig pige fra det sydlige Skåne. Min farfar var uddannet skibstømrer, og drev efter 1. verdenskrig sit tømmerfirma i Rønne. Min far blev uddannet trafikassistent ved De Bornholmske Jernbaner, inden han i 1954 fik et kald til at blive præst, og første ansættelse blev i Aalborg
Hjemmet var harmonisk, socialt anlagt og altid åbent for at hjælpe andre. Mor og børn var aktive ved julestuer, basarer og andre arrangementer. Alle møder som menighedsrådsmøder, bibeltimer med mere gjorde, at der altid var liv i hjemmet.
Henrik blev, efter forældrene forinden havde mistet to tvillingepar, født i 1958 på fødselsanstalten i Aarhus og fik senere en lillesøster, Marianne.
Grundet faderens arbejde som præst boede familien, kun få år på adresser rundt i hele landet inden de i 1974 kommer til Frederikshavn.
Henrik husker sin tid på Frederikshavn Gymnasium, som en spændende tid, hvor han fandt sammen med blandt andre Jes Lunde og Jens Gaardbo i bevægelsen ”Frit Vendsyssel”.
– Selv gik jeg i klasse med sangeren Allan Olsen, og sammen fik vi skabt fest og farver. Sammen med et par andre blev vi nærmest lidt rebelagtige, og det lykkedes at få oprettet en musiklinje, dog uden min deltagelse. Senere kom jeg i lære hos amtsrådsmedlem H.O. Laage på radio/TV værksted – en spændende tid….
Hvis du vil høre mere til Henrik Carlsens videre færd og lære Henrik arlsen dybere at kende, skal du høre denne podcast

Afspil