Interview med Danni Mikkelsen

Mandagens gæst i denne podcast er lokal musiker. Hans navn er Danni Mikkelsen. Han er mest kendt i området fra Skagen til Sæby, men er sandt at sige også kendt i resten af landet. I denne udsendelse prøver studievært Gitte Hansen at komme ind bag facaden.
Danni er født i Frederikshavn, været bosat i Sæby, nu igen i Frederikshavn, er nygift, men hvad er der sket i den mellemliggende tid?
– Jeg er vokset op i Nordbyen, hvor jeg havde en god, men til tider rodet opvækst, sammen med min lillebror Emil. Området var fyldt med liv og glade dage, og jeg startede på Abildgaardskolen. Mange i min familie var håndværkere, og arbejdede på værftet og Alpha Diesel. Min far sejlede, først som styrmand og senere som skipper, men generelt var det et arbejdermiljø, som jeg er vokset op i.
Hvordan var din opvækst?
– Den var rodet, men altid i festligt lag.
Hvad fik du tiden til at gå med?
– Vi legede meget på en mark, hvor der i dag er bygget huse, men ellers var det fodbold og kampsport, som jeg brugte tiden på. Men så fik jeg interesse for at fiske, og så var det på molen eller ved åen hver eneste dag.
Hvad drømte du om dengang?
– Jeg ville gerne være skuespiller, og kom i praktik hos “Det hemmelige Teater” i Aalborg, men der var for mange ting, som rev hver sin vej. På et tidspunkt fik jeg interesse for Ten Sing i Abildgaardskirken, som var musik, drama og kor under KFUM og KFUK, men hvor der var mulighed for at udtrykke sig. Der blev jeg sanger, og der kunne jeg komme ud og formidle musik. Det gjorde folk glade, og jeg begyndte selv at skrive musik. Vi deltog også i store festivaler, hvor der var andre Ten Sing-kor fra hele verdenen.
Herhjemme var der også mange deltagere når vi var sammen, og flere af medlemmerne ser jeg ofte.
Går du stadig med en skuespiller i maven?
Ja, det gør jeg. Men som en uforløst skuespiller, selvom jeg har haft lidt kontakt med faget, men jeg har ikke tiden til at forfølge det.
Hvis du vil høre meget mere om Danni Mikkelsen og hvordan har har det i dag så lyt til denne podcast. For FCMR studievært er Gitte Hansen.

Afspil