Interview med Arne Zachariassen


Podcast gæst denne gang en kendt Frederikshavner
Arne Zachariassen er født og opvokset i Frederikshavn. Hans mor var svensk og hans far frederikshavner. Turene gik ofte til Göteborg til bedsteforældrene, men det skulle senere vise sig, at den rute kom til at spille en stor rolle for Arne, da han skulle finde job.
Hele hans skoletid foregik på Bangsbostrand Skole, og sluttede med en realeksamen. Fritiden var fyldt med håndbold, fodbold og ishockey. Der var også tid til fritidsjob, og det var blandt andet at sælge aviser og blade for en af byens kiosker til de ventende på havnen, eller køre på Long John for et vaskeri i Grønnegade.
Arne var som så mange andre interesseret i musik, og lommepengene blev for en stor del brugt på tidens musik, som Beatles, Rolling Stones og en del svenske hits.
I 1969 kom han på Gymnasiet i Frederikshavn, havde tre gode år, og sluttede som sproglig student.
Samme år blev han ansat som rederiassistent (en form for handelsuddannelse) hos det daværende rederiselskab ØK i København. Det drejede sig overraskende nok i at købe og sælge træ. Efter uddannelsen blev han soldat i Aalborg, og derefter gik turen til barndomsbyen, hvor han blev ansat ved det daværende Sessan Linjen. I 1980 kom han til Stena Line, som senere overtog Sessan Linjen. Syv år senere blev han ansat på det nye hotel, som
Stena havde bygget i byen.
Hvis du vil vide hvad Arne Zachariassen senere beskæftiger sig med og hvad Frederikshavn betyder for ham, skal du blot lytte til denne podcast produceret af Gitte Hansen for FCMR

Afspil