Interview med Nanna Rygaard Pedersen


I podcast udsendelsen skal vi denne gang møde den 27-årige Nanna Rygaard Pedersen, der bliver interviewet af Hanne Bomholt.
Nanna er bosiddende i Strandby ved Frederikshavn sammen med sin kæreste. Hun kender mange i byen, hvorfra hendes far har fisket i mange år.
Hun voksede op sammen med en storesøster, der er ni år ældre og en storebror, der er syv år ældre, så Nanna blev nærmest en efternøler
I familien.
Hendes skolegang foregik frem til og med 4. klasse på skolen i Elling. Allerede her blev det klart, at Nanna var ordblind, og det kom til at præge hendes skolegang. Det bevirkede blandt andet, at hun kom i læsegruppe på den daværende Munkebakkeskole i Frederikshavn. Her var de seks til otte elever, og storesøsteren havde tidligere fået meget ud af samme ekstra indlæring. For Nanna var det et tabu at komme i læsegruppe, og hendes selvværd var meget lavt, og hun var sikker på, at hun aldrig kunne blive til noget, da hun hverken kunne læse eller regne.
Hendes skolegang foregik derefter på Strandby Skole, men hendes ordblindhed og manglende selvværd endte i, at hun udviklede en depression. 10. klasse skulle gennemføres på Ørnevejens Skole i Frederikshavn, men efter en længere pause med sygdom, måtte hun året efter starte igen i 10. klasse, hvor det gik lidt bedre.
Det faldt i hendes lod, at hun fik plads på dyrepasseruddannelsen på Agri College i Aalborg, hvor hun blev elev og havde undervisning i dyre pasning og lærte at køre traktor. Uddannelsen indebar blandt andet en praktikperiode i Zoologisk Have i Aalborg, det bedste hun nogensinde havde oplevet, men efter uddannelsen måtte hun tilbage til VUC i Frederikshavn, hvor hun gennemførte 10. klasse med bravur. Derefter tog hun en Hf-eksamen over tre år, inden hun valgte at blive sygeplejestuderende på skolen i Hjørring med start i september 2018.
Om Nanna kan gennemføre en sygeplejeuddannelse som ordblind, får du svaret på i denne podcast. For tilrettelæggelse Hanne Bomholt, redigering Gitte Hansen for FCMR.

Afspil