Interview med Peter Sørensen om Mogens Frohn

Bjarne Albertsen interviewer musiker Peter Sørensen fra Ålbæk, der fik et flerårigt venskab med skipper Mogens Frohn Nielsen fra skibet “Fulton”, der var et socialt projekt, som havde til opgave, at socialisere unge mennesker, der havde problemer derhjemme.
Peter Sørensen, der tidligere havde været medlem af Fynsk Harmoniforvirring og Kræn West, og i en årrække har optrådt sammen med Fisker Thomas, havde lært skipper Mogens Frohn at kende gennem nogle støttekoncerter til fordel for “Fulton”. Da Peter Sørensen, efter et par operationer, måtte kvitte jobbet i Fynsk Harmoniforvirring, startede han ni års samarbejde med Mogens Frohn. Midt i 80’erne begyndte de at skrive et manuskript til et show, som de ville rejse rundt med. Skipper var god ven med Piet Hein, og han havde tidligere været på en længere tur med “Fulton” i det nordlige Skandinavien, så han syntes de måske skulle bruge nogle af de tekster, som digteren havde lavet.
Derfor begyndte Peter Sørensen at lave musik til nogle af Piet Heins tekster, og sangene ville de gerne ville have med i deres show, men de skulle først have Piet Hein med på ideen, og sikre hans tilladelse, så de inviterede ham til Odense, og fremlagde deres tanker, der kom dog ingen reaktion.
Få dage efter kontaktede Mogens Frohn sin ven Peter Sørensen med den besked, at Piet Hein ville overvære en af deres optrædener. Som aftalt, så gjort, og det blev en kæmpe succes, med en vildt begejstret Piet Hein blandt publikum.
Hvad skete der senere med Mogens Frohn?
Få svaret og masser af anekdoter når musiker Peter Sørensen fortæller om Frohn i denne podcast Studievært er Bjarne Albertsen, for redigering Gitte Hansen for FCMR.

Afspil