Jan Hammar Larsen om Englandskrigen m.v.


Ugens gæst er museumsinspektør og marinarkæolog Jan Hammer Larsen, født og opvokset i Frederikshavn, nærmere betegnet i Tordenskjolds Hus i Fiskerklyngen. Han er i dag ansat ved Kystmuseet, som dækker Frederikshavn, Sæby og Skagen.
”Jeg har interesseret mig for historie siden jeg var dreng. Jeg tog på Universitet, læste historie, og fik arbejde på det daværende Bangsbo Museum, er nu på Kystmuseet”.
Jan Hammer Larsen har boet i Strandby siden 1999, og har endvidere haft stor interesse i byens historie, som er knyttet tæt sammen med havets historie. Han er uddannet dykker og har stor interesse i skibsvrag og lignende. Primært er hans interesser i den maritime historie.
Foredraget i dag handler om Napoleonskrigen, Englandskrigen eller Kanonbådskrigen fra 1807-14 set med lokale øjne. Englænderne tog den danske flåde i 1807 og det fik den konsekvens, at Danmark udrustede sig med kanonbåde og kaperskibe. Havområdet fra Hals til Fladstrand over Læsø, Strandby og Skagen blev meget vigtigt når kanonbådene og kaprene skulle angribe fjentlige skibe. Du kan høre hele den spændende historie i dette program.
Hvad er forskellen på Strandby og Frederikshavn bliver Jan også spurgt om, du får hans synspunkt i denne snak.
Jan Hammer Larsen er en glimrende foredragsholder, beskriver historien med lokalt perspektiv.
For tilrettelæggelse Gitte Hansen

Afspil