Interview med sygeplejerske Lene Holmberg

Podcast gæst på Radio FCMR er sygeplejerske Lene Holmberg, der i dag er forankret i Ravnshøj vest for Frederikshavn med sin mand og to børn. Lene har tidligere været politisk aktiv som Kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråd Kreds Nordjylland.

Lene er opvokset på en gård i Ugilt mellem Sindal, Tårs og Hjørring, sammen med en søster og en bror. Hendes forældre blev skilt da hun var 14 år og var i konfirmationsalderen. Lene og søskende valgte at blive hos faderen, så Lene blev hurtigt ”en lille voksen”
Lene Holmberg kom på realskole i Sindal, og efter et par år videre på gymnasium i Hjørring. Da hun skulle vælge karriere stod det mellem designer eller sygeplejerske. Hun fandt dog hurtigt ud af, at drømmen om at blive designer så svær ud, så hun satsede på det sikre, at blive sygeplejerske. Efter det obligatoriske år med erhvervsfagligt arbejde, som foregik i børnehaven “Ulvehaven” i Lendum, startede hun på Vendsyssel Sygeplejeskole i Hjørring. På det semester var der 255 ansøgere, men kun 30 kom ind.
På et tidspunkt møder hun sin mand, og de faldt fuldstændig for et hus i Ravnshøj, hvor de også bor i dag.
Hun blev færdig som sygeplejerske og brændte og brænder stadigvæk specielt for psykiatrien og det fagpolitiske.
Drømmer tillige om engang at gå ind i lokalpolitik.
Hvis du vil høre mere om Lene Holmberg og hendes mening om de udfordringer, som sygeplejerskerne står med i dag, så hør denne pod cast udsendelse på FCMR
Studievært Gitte Hansen.

Afspil