Samtale med Leif Mikkelsen


Samtale med Leif Mikkelsen tilrettelagt af Bettina Lyster for FCMR
”Et Godt Liv i Frederikshavn” Interview med Leif Mikkelsen 1.22
Denne gang får du en herlig snak med Frederikshavneren Leif Mikkelsen, der har haft fodbold i blodet siden barndommen og blev kaldt ”Divisions Leif”. Hvorfor afsløres i udsendelsen.
Han blev født den 18. oktober 1941, og voksede op i Niels Mørchs Gade. I udsendelsen fortæller han med et glimt i øjet om de mange minder om tiden i kvarteret.
For Leif Mikkelsen var FfI som et andet hjem. Allerede som meget ung blev han fodboldtræner for et puslingehold og senere et juniorhold, og han havde sin gang på Stadion, når divisionsholdet spillede hjemme.
Leif Mikkelsen blev tidligt medlem af fodboldklubben FfI, og gjorde fra 1975 lokalfodbolden gavn som fodbolddommer helt nøjagtigt i 4.533 kampe. Et uheld på fodboldbanen pinselørdag for nogle år siden, satte en stopper for den aktivitet, idet han skred på en våd bane, og kom til skade.

Forældrene havde tillige kontakt til en af byens danseskoler, og de syntes det var en god ide, at han begyndte at danse der udover fodbolden. 24 gode år blev det til, inden han i stedet ville prøve kræfter med at spille golf.

Hans arbejdsmæssige karriere startede i 1957 som arbejdsdreng i firmaet Viggo Asmussen, hvorefter han kom i lære samme sted. Efter et år som udlært blev han ansat på Frederikshavns Avis som typograf. Der var han i 10 år, hvorefter han skiftede til Walsted og Axelsen, inden han sluttede af med 18 gode år i firmaet Dafolo, hvor han både blev tillidsmand og bestyrelsesmedlem.

Privat har han været gift med Lone siden 1967, og familien er vokset, så de idag også er oldeforældre. Fra 1973 fik de bolig i Kertemindegade, inden de for et par år siden flyttede i lejlighed på Hånbækvej.

Leif Mikkelsen er en fremragende fortæller, og mange sjove oplevelser og anekdoter danner rammen i udsendelsen.
Et stykke lokal kulturhistorie fra 30’erne op til i dag.

Afspil