Interview med Ejvind Nielsen


Dynamisk Frederikshavner og velkendt FFI topspiller ser tilbage.

En aktiv frederikshavner er gæst, og han er kendt i mange sammenhænge, og det vil udsendelsen bære præg af. Gæsten er den 74-årige Ejvind Nielsen, der har boet hele sit liv i byen.

Skoletiden foregik på Ørnevejens Skole med gode lærere, og et godt sammenhold blandt eleverne. Efter realeksamen kom han i lære i tre år, inden han i midten af tresserne gennemførte en handels gymnasieuddannelse, som var det første hold i byen. I sin fritid var det fodbold, og sammen med sine fodboldkammerater, blev han Jysk Mester i junior og ynglingeårgangene.
Herefter var det militærtjeneste, som blev gennemført ved Dronningens Livregiment i Nørresundby.
I udsendelsen fortæller Ejvind Nielsen om tiden på førsteholdet i FfI fra 1966 – 1977, hvor FFI rykkede fra 3. til 1. division. Senere blev han involveret i Dana Cup, det senere Cup no.1, som begge kom til at betyde meget for FfI og dens ungdomsafdeling. I 1977 stoppede han sin aktive fodboldkarriere som spiller og blev en del af FFI’s ledelse. Dette bl.a. på grund af øget ledelsesmæssig arbejdspres efter ansættelse i Dafolo i 1970 og HD studier i Aalborg.
I 1989 tog han sin afsked og startede eget konsulentfirma, og kunderne var offentlige og private virksomheder i hele Danmark og i Norge. Hustruen Grethe blev ansat i firmaet ved årtusindskiftet.

I midten af 1990erne truede værftslukning i Frederikshavn og han blev af byrådet involveret i hvad Frederikshavn så kunne leve af i fremtiden.
– En af mange forskellige tiltag og handlinger, som senere viste sig at være utrolig vigtig var købet af Havnen fra staten. Ingen kunne på det tidspunkt vide hvad der senere ville ske, men heldigvis havde vi dengang fremsynede erhvervsfolk, turisme ideer, handelsinitiativer, kultur- og foreningstiltag og ikke mindst modige politikere som turde satse på købet af havnen og rigtig mange andre fremadrettede tiltag, fortæller Ejvind Nielsen i udsendelsen.
Levende og interessant snak om livet i Frederikshavn igennem årtier.
Ejvind er i øvrigt far til den lokale musiker Jesper Nielsen

Udsendelsen er tilrettelagt af Gitte Hansen for FCMR.

Afspil