Pensioneret skoleinspektør Hans Henrik Frey


Snart 93 åring pensioneret skoleinspektør Hans Henrik Frey er placeret i den varme stol denne gang, og trods alderen er han skarp i sit tilbageblik på et begivenhedsrigt liv, der startede i Viborg og siden 1940 haft Frederikshavn, Strandby og Elling som base.
Hans far Peter Frey er kendt fra Freys Skole i Frederikshavn, og var grobund for unge Hans Henriks drømme om at gå i hans fodspor, men vejen var ikke helt let.
Han var barn i 30’erne hvor teknologi ikke eksisterede, hvor radioen var på forsøgsstadiet, og hvor man skulle vende hver en femøre.
Han var også barn og ung under 2. verdenskrig og vi skal følge ham op igennem karriere i Frederikshavn og Strandby, og hører om hvad pensionisttilværelsen giver ham af indhold.
Hvordan var det at være inspektørens søn, blev han mobbet i skolen, og hvad var hans egne ambitioner?
Hans Henrik blev ansat som skoleinspektør i Strandby i 1964 og har været med til at bygge skolen op med store tilbygninger og stor udvikling.
Vi skal høre om de valg Hans Henrik har taget i livet ikke mindst i forhold til sit erhverv, og hvad der var årsagen til han gik på pension i en alder af 61 år efter 25 år som inspektør.
Hvordan var det at blive accepteret i lokalsamfundet, få svaret i denne udsendelse.
Lyt til en levende fortæller og hans faglige og humoristiske indgangsvinkel til egne evner og formåen.
For tilrettelæggelse Gitte Hansen

Afspil