Interview med fisker John Snebang


Jeg har altid elsket at være fisker
Det er en tidligere fiskeskipper og fiskeriforeningsmedlem fra Strandby fiskeriforening John Snebang, der delagtiggør os i sit lokale liv i denne podcast.
John er gået den lige vej til at blive fisker, som var normalt for tiden dengang i Strandby, 7 år i skole, så direkte hyre på sin fars kutter, en tid, som til sidst kulminerede i , at John fik bygget sit eget fiskefartøj på Karstens Skibsværft i Skagen.
Hans fiskerkarriere har gået i bølgegang, og han fortæller blandt andet den dramatiske historie, da de blev påsejlet af en svensk fiskekutter og besætningen med nød og næppe overlevede i 1964.
John fortæller også levende om de vilkår de fiskede under dengang i 60’erne og frem til i dag, og vi hører om hans personlige fingeraftryk på den velkendte fiskerikonflikt, hvor vrede fiskere og deres fartøj blandt andet blokerede Frederikshavn Havn indtil Anker Jørgensen til sidst afsluttede konflikten. Hvad fik fiskerne ud af konflikten, og hvilke konsekvenser fik den for de involverede? Hjalp det overhovedet?
Vi runder også Johns familie forhold, og tiden hvor han mødte sit livs Anni, og hvad han i dag som pensionist, får tiden til at gå med.
For produktion og tilrettelæggelse Gitte Hansen

Afspil