Interview med Ingeborg Thusgaard


Gæst på Radio FCMR hos Gitte Hansen, er tidligere Sygehusdirektør ved Sygehus Vendsyssel, Ingeborg Thusgaard i dag heltids pensionist.
Hun kommer fra et hjem hvor der var fire brødre. Her voksede hun op, som den næstældste og blev kaldt “søster”, selvom hun husker tilbage som at være en “drengepige”.
Hun kom fra, som hun selv husker, et godt barndomshjem i Vejle, hvor far og mor altid var tilstede, selvom de altid arbejdede. Moderen havde ingen uddannelse, men gjorde rent og virkede som kogekone, samtidig med at hun var flittig i hjemmet. Min far kom fra en fiskerfamilie på Mors, hvor de var ni søskende, otte drenge og en enkelt pige.
Allerede som ganske ung vidste Ingeborg at hun ville være sygeplejerske. Hun blev uddannet i Aarhus og blev senere lærer på samme skole. Privat fik hun barn nummer to, og det var nogle slidsomme år, men hun gjorde et skifte da familien flyttede til Frederikshavn og regnede med, at skulle være hjemmegående husmor.
Ingeborg havde mødt sin kommende mand Tage, der stammede fra Lemvig, som andet års elev i Aarhus, og han stod fast på, at de skulle giftes i forbindelse med afslutningen af hendes uddannelse. 1. august 1977 flyttede familien til Frederikshavn, med en forventning om at bo i byen i fem år. Det tog lidt tid at falde til, men de har aldrig talt om at fraflytte igen.
Ingeborg husker Frederikshavn Sygehus som lille og slidt. Jeg blev ansat som afdelingssygeplejerske på en ikke nu eksisterende afdeling M2, og jeg skulle i starten vænne mig til de daglige rutiner. I starten manglede hun lidt modspil, men det viste sig bare, at personalet gjorde hvad der blev sagt. Hun syntes, at det var utrolig dygtige og faglige personer, der var ansat på sygehuset også dengang.
Hvordan er det at i dag at følge det hele på sidelinjen og ikke have indflydelse på diverse sygehusplaner, men i stedet være pensionist. Sidder Ingeborg Thusgaard i dag i en gyngestol og strikker sokker til alle børnebørnene? Få svaret i denne podcast, hvor hun med både alvor og glimt i øjet, tager os med ned af hendes private memory Street.

Afspil