Interview med danselærer Anne Gigger


Mange, der er vokset op i Frederikshavn, har sikkert haft en tilknytning til hovedpersonen, der gæster Gitte Hansen i ugens podcast. Det drejer sig om Anne Gigger, der er mest kendt for hendes danseskole, men også i forbindelse med amatørteater har mange stiftet bekendtskab med hende.
Anne Gigger er født i Odense, men familien flyttede senere til Hjørring, på grund af farens arbejde. Da hun var seks år flyttede familien derefter til Frederikshavn, og hun føler sig helt igennem som frederikshavner.
Flytningerne skyldes farens arbejde som musiker. Han var uddannet violinist, og var en af idémændene bag drengegarden og værftets orkester i Frederikshavn. Hendes mor var hjemmegående.
Det var i forbindelse med farens engagementer at Anne Gigger fik interesse for sang, musik og dans. Hun startede med at synge i kor ved Tage Mortensen, en tid som hun ser positivt tilbage på.
Anne Gigger var enebarn, men savnet af søskende blev erstattet af dyr i hjemmet, især katte.
Det at synge i kor har fulgt hende i mange år, og selv i dag er hun aktiv i “Seniorkoret” i Abildgaards Kirke. Hun elsker sang, og det giver efter hendes mening livsglæde ved at synge.
Allerede som seksårig kom hun i skole på Ørnevejen, men samtidig begyndte hun at danse ved Søster Jørgensen, der havde danseskole på Hoffmanns Hotel i Frederikshavn. Senere blev hun også elev på et par andre danseskoler samme sted. Hun husker sin skoletid som en god tid, hvor sprog og selvfølgelig gymnastiktimerne stod højt på skemaet.
Efter sin skolegang, blev hun uddannet som danselærer i Aalborg. Det var en krævende periode med tog frem og tilbage, og masser af læring med først børnedans, og senere de kendte engelsk vals med flere. Det tog tre år med med en afsluttende eksamen i Aarhus.
Så mødte hun en danselærer fra Stavanger i Norge, og der fik hun ansættelse, indtil hun fik arbejde i Nordnorge. Hendes drivkraft efter at få sin egen danseskole gjorde, at hun flyttede tilbage til Frederikshavn, og startede en danseskole i Møllehuset.
Mange kendte navnet Gigger fra farens engagementer, så hun fik hurtigt mange elever, og blev kendt som Danmarks yngste selvstændige danselærer. Hvordan det senere går Anne Gigger, kan du høre hvis du lytter med i denne podcast.

Afspil