Interview med tidligere turistchef Pauli Jørgensen


Tidligere turistchef i Frederikshavn, Pauli Jørgensen

Pauli Jørgensen fortæller anekdoter med et smil.

Pauli Jørgensen, der blandt mange gøremål, har været turistchef i Frederikshavn, samt spillet fodbold på højeste niveau i FfI, er ugens gæst og Studievært er Gitte Hansen.
Du virker, som om du er med i mange sammenhænge, og har et stort netværk. Hvad betyder det for dig?
– Jeg kan godt li’ at være tæt på andre. Rent fodboldmæssigt er vi omkring 25 veteranspillere, der mødes et par gange om ugen. Vores gennemsnitsalder er 69 år, så vi holder helt sikkert nogle hjemmehjælpere væk. Når vi mødes spiller vi mod hinanden, og fire gange om året har vi en standerhejsning, hvor vi hygger os og får noget godt at spise.
Hvis vi springer tilbage i tiden, hvor er du født og opvokset?
– Jeg er født på Bådervej i Nyholmstrand, som det hedder, og boede der til jeg var 12 år, hvor mine forældre blev skilt. Derefter flyttede jeg med min mor til Visbergsgade, hvor jeg boede indtil jeg fyldte 20 år.
Du siger Nyholmstrand!
– Det var et område mellem Bangsbostrand og Frederikshavn.
Du har også rødder i Strandby!
– Jeg kom meget hos noget familie en onkel og tante i Strandby. Så cyklede jeg derud og spillede meget fodbold. Iøvrigt husker jeg godt tiden hvor jeg spillede fodbold, håndbold og badminton. Det brugte jeg mange timer om ugen med. Jeg har haft en fantastisk barndom med mange kammerater, og mange har jeg stadigvæk forbindelse med. Vi har forøvrigt lige haft samlet det lilleputhold, som jeg spillede på og det er 50 år siden.
Du kom på Bangsbostrand Skole. Hvordan husker du den tid?
– Jeg husker det som en god tid. Selvom Bent Haller og Allan Olsen skriver om forfærdelige oplevelser, husker jeg det som en god tid. Jeg husker også, at lærerne stillede op om eftermiddagen, så vi kunne træne til Idrætsmærket.
Få flere detaljer om Pauli Jørgensens liv i denne podcast

Afspil