Interview med Niels Johansen


Organisatoriske evner fra hjemmeværnet

Mandagens gæst på Radio FCMR, er en alsidig herre. Navnet er Niels Johansen, og han var med til at starte det historiske Strandby Heste- og Kræmmermarked.
Han er født i 1948 i Råbjerg Sogn, syd for Skagen. Der var fem søskende, og hans far arbejdede som murermester, mens hans mor delvist arbejdede som husmoderafløser eller var hjemmegående.
Ud over at hjælpe til derhjemme og passe sin skolegang, blev Niels Johansen ansat som medhjælper på en nabogård som 15-årig. Med hjælp fra sin storesøster og svoger, kom han senere i lære på en maskinfabrik på havnen i Frederikshavn.
Militærtjenesten blev afviklet indenfor flyvevåbnet. Tre måneder som rekrut i Karup, og derefter blev han udvalgt til Militærpolitiet i Aalborg. Det medfødte senere en overflyttelse til Radarstationen i Skagen, hvor han var i seks måneder.
Som ung havde han mødt Jytte ved et bal på Mosbjerg Kro, og de blev gift i 1973, og fik datteren Anne Mette og sønnen Lars. De bosatte sig i Elling.
I 1976 meldte Niels Johansen sig som frivillig ved Hjemmeværnet i Frederikshavn, hvor han fik mange opgaver, og steg i graderne. Her mødte han Jørgen Aaen, og de fik en god kontakt, som senere gjorde, at de i 1989 startede Strandby Heste- og Kræmmermarked.
– i 1980 startede min hustru et brødudsalg i Strandby, og i lokalerne bag startede jeg i fritiden et cykelværksted. På samme tidspunkt blev jeg involveret i både Strandby Varmeværk og Strandby Vandværk, inden jeg i 1986 blev ansat ved de kommunale værker i Frederikshavn, fortæller Niels Johansen.
I 1989 startede kræmmermarkedet efter inspiration af Sindal Marked.
– Der gik en rum tid inden vi fik overskud, men så kunne vi investere i Rideklubben med en hal og nyt baneanlæg, slutter Niels Johansen.
Han er politisk engageret og har tidligere været opstillet til byrådet i Frederikshavn. Han blev ikke valgt men hvis han blev opfordret til at lade sig vælge til byrådet i dag, ville han takke nej, og hvordan han tilbringer sin pensionist tilværelse. Udsendelsen er tirettelagt og redigeret af Gitte Hansen for FCMR

Afspil