På besøg på Frederikshavn Rådhus i en coronatid

Hvad skete da Covid 19 restriktionerne ramte Rådhuset i Frederikshavn?
Følgende personer fortæller om deres oplevelser og tanker i den forbindelse:
Formand for Socialudvalget Ole Rørbæk Jensen, Social- og sundhedsdirektør Rikke Albrektsen, Kommunaldirektør Mikael Jentsch og Borgmester Birgit Hansen, fortæller om de poster, som de idag er ansvarlige for, ser tilbage og lidt ind i fremtiden.
Rikke Albrektsen fortæller om et år, som har lært hende så meget på grund af Corona begrænsninger, og hun kommer ind på kommunens Sundhedsberedskab og Kriseberedskab, som blev indkaldt samme dag som Statsministeren og Sundhedsministeren havde informeret på TV om Corona. Hun fortæller også om de tiltag, som Kommunen blev pålagt af restriktioner i forbindelse med kommunens Ældrecentre.
Borgmester Birgit Hansen glemmer heller aldrig datoen den 11. marts 2020, samt de senere tiltag i forbindelse med mink og folkesundheden.
– “Det har været et stort pres, og vi er Coronatrætte. Vi er pressede på vores sundhed og helbred, og for mit vedkommende mangler jeg de repræsentative opgaver som borgmester.”
– “Året har været helt anderledes for mange, og Styrelsen for Patientsikkerhed har flere gange henvendt sig om vores situation. Jeg savner hverdagen, slutter Birgit Hansen, og ønsker godt nytår.
Optagelserne er lavet næsten virtuelt, da alle selv har klaret teknikken. Spændende eksperiment. Hør resultatet.

Afspil