Interview med Dan Thomsen

Vi har besøg af strandbynitten Dan Thomsen, der er født i 1945. Han fortæller om et spændende liv i Strandby, hvor han voksede op i et indremissionsk hjem, hvor faderen var fisker og moderen hjemmegående.
Der var ikke mange penge at gøre godt med, så Dan og hans broder solgte strandskaller, for er tjene deres egne lommepenge. Menuen kunne mange uger bestå af fisk seks dage om ugen og hvis pengene om vinteren var små, blev der indimellem serveret grisetæer om søndagen.
Som dreng blev han medlem af FDF, og det var her han gennem sit virke sammen med mange andre, forsøgte at gøre en forskel. FDF er for ham en livsstil.
Dan Thomsen var begunstiget af et talent til gode handler, så allerede som 12-årig købte han sammen med broderen en pram for 300 kroner, hvorfra de brugte garn. Senere blev han forelsket i en rød sportsvogn, som han havde hørt Grethe Sønck kørte i, så han begyndte at drømme om, at eje en sådan.
Der skulle dog gå mange år inden drengedrømmen blev til virkelighed, og han måtte helt til England for at indfri drømmen.
Lige nu er han ved at lægge sidste hånd på en bog, der på grund af Covid 19 først udkommer i 2021, en bog, som fortæller om det liv, han har levet.
Kom med ind i en tidslomme i Strandby, fra sidst i 40’erne, hvor livet i Strandby var helt anderledes end det er i dag.
Det er Gitte Hansen, der har tilrettelagt udsendelsen for FCMR.

Afspil