Interview med Strandbyfisker Henning Pedersen


I rækken af livshistorier fra Vendelboere, så skal vi høre en fortælling fra en pensioneret fisker fra Strandby, der i dag er 82 år, og det er både en beretning fyldt med både humor og livsmod.
Henning Pedersen kaldt ”Henning til Janus” er født i Strandby, og det lå i kortene, at han blev fisker nøjagtig som sin far og farfar.
Han er nærmest vokset op på Strandby havn og har mange sjove historier fra barndommen.
Han er født i en indremissionsk familie og møder Frederikshavner pigen Hanne, der har tilhørsforhold til metodistkirken. Hvilke problemer medførte det?
Den længste tid Henning har været væk fra Strandby, var da han var soldat i 18 måneder, og når han fiskede ved Hirtshals, Skagen, Hanstholm, Falkenberg og Anholt.
Henning mener at Strandby er verdens bedste by, hør hans argumenter for hvorfor.
Han har 3 sønner, som alle bor i Strandby, har mange både børnebørn og oldebørn, så de er en storfamilie når alle er samlet.
Han har været aktiv i sømandskoret Bælsene og er stadig musiker i Harperne, der blandt andet optræder fast på Strandgården, som er pleje og ældrecenter i Strandby.
Henning mistede sin kone for ikke så længe siden, men hvordan klarer han sig, og hvordan er hans syn på fremtiden for både ham selv og hjembyen Strandby?
Lyt til denne podcast, der også er en historisk beskrivelse af tiden fra 30’erne frem til nu.

Afspil