Interview med Grethe Hagensen


Gæst hos Gitte Hansen i denne podcast, er uddannet bibliotekar Grethe Hagensen, der blandt andet har arbejdet for at fremme kulturen i Frederikshavn.
Hun er født 1943 og opvokset i Skive, men flyttede til Frederikshavn i 1970. Hun havde en tryg barndom hvor faren var seminarielektor på Skive Seminarium, og moren uddannet boghandler.
Under sin uddannelse som bibliotekar fandt Grethe sin første mand, der var lærer. Under besøg i Vendsyssel havde de forelsket sig i naturen, så de søgte begge job i Frederikshavn og fik det. Parret havde i forvejen et barn inden de flyttede til Frederikshavn, og det blev suppleret med endnu et. Sygdom gjorde, at forældrene på skift måtte tage fri, idet de endnu ikke havde en vennekreds at trække på. Hvordan det lykkes for Grethe at få indført barnets første sygedag, det afsløres i udsendelsen.
Kulturen i Skive havde været prioriteret i forhold til Frederikshavn, hvor værfterne var dominerende. Men i 1972 etablerede man “Kulturelt Samråd”, som skulle fremme kulturen og koordinere kommunens begivenheder. Grethe Hagensen blev valgt ind. Hvilke kultur begivenheder i Frederikshavn bibliotek, som Grethe har haft fingrene i, det fortæller hun om i dette portræt. Hvad der siden sker i hendes liv, og hvad hun bedriver tiden med som pensionist, kan du høre i denne podcast på FCMR

Afspil