Interview med Peter Laigaard


Peter Laigaard, i visse kredse kaldet “Kongen af Stavanger”, er gæst i denne podcast på FCMR. Studievært er Gitte Hansen.
Han er oprindeligt fra omegnen af Viborg, hvor han gik i skole og senere kom på Viborg Katedralskole, men det blev håndbolden, som fik ham rundt i flere jyske klubber, og en periode i en norsk klub.
Barndomshjemmet var et mindre landbrug, som forældrene havde sparet sammen til. Men de måtte begge have arbejde ved siden af for at få økonomien til at hænge sammen, så faren var murerarbejdsmand, og hustruen kogekone, men senere kom hun til at drive et forsamlingshus. Med årerne valgte forældrene at flytte i parcelhus.
Som fritidsinteresse var fodbolden klart dominerende, og det havde han stor glæde af. Der blev spillet i skolegården og de fleste aftener, indtil mørket faldt på. Første gang han fik en håndbold i hænderne er han 14 år, og før den tid kendte han knap til den sportsgren.
I ungdomsårerne blev han politisk bevist og sidder i dag i Frederikshavn byråd og er formand i KFU. I en tidlig alder begyndte han at spille seniorhåndbold i Hobro, hvor han fulgtes med sin bror. Senere kom Peter Laigaard til at spille i Brønderslev. Samtidig afsluttede han en uddannelse som Cand.merc.jur, fra Aalborg Universitet, som kombinerer erhvervsøkonomi og erhvervsjura. Med en studiegæld i baglommen valgte han en semiprofessionel karriere, som håndboldspiller i norske Stavanger, og det blev en kæmpe oplevelse. Senere blev han ansat som direktionsassistent i Viborg. Det varede tre år, hvorefter han blev ansat på Aalborg Handelsskole, hvor han var underviser i fire år.
Senere mødte han sin hustru Lotte, og var heldig at få et skræddersyet job på Frederikshavn Handelsskole, hvor han var i 18 år. Derefter har han været 11 år i Aalborg på UCN Sport Management.
Peter Laigaard er ikke uden humor og selvironi, især når talen falder på golf imod sin kone Lotte. Hør også om hans forbavsende forbilleder i politik.
.

Afspil