Samtale mellem Nikolaj Vejen & Jenny Larsen


Gæst i denne udgave af podcaste på FCMR er Nikolaj Vejen, der oprindeligt er fra Frederikshavn, men som i mange år har arbejdet i Asien. Nikolaj Vejen er kendt som pianist fra blandt andet Møllerevyen, Sygehusrevyen og diverse musicalopsætninger.
Han er en stolt frederikshavner, født i København, men forældrene flyttede tidligt til det nordjyske. Hans mor kom fra Frederikshavn, mens hans far kom fra Skagen.
Hvordan var Frederikshavn at vokse op i?
– Jeg havde en god barndom, hvor det var trygt at vokse op. Jeg havde en del fritidsinteresser. Musikken startede allerede da jeg var seks år. Adgangskravet til musikskolen var ti år, men jeg startede altså allerede som 6-årig med klaver hos Niels Chr. Rasmussen.
Dine forældre er også musikalske!
– Jo, min mor spiller klaver, og min mormor spillede klaver i biografen i gamle dage, når der var stumfilm. Min far er også pianist i en del sammenhænge.
Hvad betyder musikken for dig?
– Den betyder meget og har betydet meget, mere førhen end nu. Jeg har spillet for mange kor, musicals, revyer og gospel rundt i mange kirker. Jeg håber også, at jeg kan give noget af det videre til mine to drenge på 10 og 11 år. Den ene spiller klaver, mens den anden spiller guitar, så vi har et lille band derhjemme.
Hvad lavede du ellers som barn i Frederikshavn?
– Jeg spillede badminton, og var med i mange turneringer samtidig med, at jeg som 13-årig startede i et ungdomsbigband i Musikskolen, ledet af Hans Jørgen Svendsen. Der var vi af og til ude for at give koncerter, og vi var nødt til at øve for at kunne levere. Vi var blandt andet på ture i England og Sverige.
Nikolaj Vejen fortæller meget mere om musikken, hvordan han traf sin japanske kone og om sig selv, så lyt til denne herlige podcast Interviewer er Jenny Larsen.

Afspil