Interview med optiker Walter Bagnkop


Denne uges gæst er optiker Walter Bagnkop fra Frederikshavn Studievært er Gitte Hansen.
Navnet Bagnkop, hvor stammer det fra?
– Når du siger Bagnkop, er vi på den sydlige del af Langeland. Derfra stammer min far, og derfra stammer navnet. Han var en ud af 11 søskende.
Fortæl lidt om dine rødder!
– Vores far, Kristian Bagnkop var sømand og hovmester, og mødte vores mor Helga, der var fra Frederikshavn. Det skete under en reparation af skibet, mens det lå på værft. Han gik så i land i 1957, hvorefter de købte restaurant “Vinkælderen”, som de drev indtil engang i 80’erne.
Du er født og opvokset i Frederikshavn. Hvor mange søskende var i?
– Vi var fem søskende. Storebror Niels, der senere blev dræbt i en trafikulykke, min tvillingebror Jens og jeg, derefter vores søster Bente, og sluttelig Kirsten, alle sammen født indenfor en periode på 10 år.
Du og Jens var tvillinger, havde I en særlig kemi?
– Vi kom til at ligne hinanden mere og mere, som vi voksede op. I starten var vi meget forskellige. Vi havde en super barndom på Højrupsvej nummer 13, hvor vi havde nogle forældre, der arbejdede meget. Det der blev sagt derhjemme, var det vi skulle rette os efter. Mens vi var børn havde vi en ung pige i huset, som vi havde i mange år.
Hvad lavede du i din barndom?
– Mor var svømmelærer, men særligt ishockey var det foretrukne, som jeg holdt ved i mange år.
Mens I var børn sejlede I med Jeres far, hvordan var det?
– Det var spændende, men inden vi fik små pigesøskende, gik far i land.
Fortæl om din skoletid!
– Jeg startede på Bangsbostrand Skole, og efter 7. klasse startede jeg i realen. Den fortsatte på Gymnasiet i Frederikshavn, men kort efter søgte jeg tilbage til Bangsbostrand.

Hvis du høre mere om Walter Bagnkop, skal du høre med når han med et glimt i øjet fortæller hele historien.

Afspil